7 марта 2011 г.

Міжнародного дня прав жінок і миру 8-ме Березня!

Міністр оборони України Михайло Єжель: “Поети і композитори, скульптори і художники присвятили вам свої найкращі творіння. Без вас, дорогі жінки, не було б стільки світла, любові і тепла”

У Збройних Силах України проходять службу та працюють більше 50 тисяч жінок – близько 17 тисяч жінок-військовослужбовців та майже 34 тисячі працівників ЗС України. 

Серед жінок-військовослужбовців 8 % – офіцери та 89 % – жінки, які проходять військову службу за контрактом. 356 дівчат навчаються у вищих військових навчальних закладах.

Майже 300 з понад 2 тисяч військовослужбовців, які щодня заступають на бойове чергування з протиповітряної оборони нашої держави – це жінки: планшетисти, радіотелеграфісти, зчитуючі, телефоністи, диспетчери, метеоспостерегачі.

На Командному центрі Повітряних Сил ЗС України 8 березня у складі чергової зміни будуть нести службу планшетисти старші солдати Тетяна Лукашевич, Тетяна Половина, Наталія Демешкан, Оксана Загоруйко, радіотелеграфісти Зоя Кириленко, Тетяна Теленкова та інші.





За 19 років миротворчої діяльності України у складі національних миротворчих контингентів проходили службу 28 українських військовослужбовців-жінок.

Представниці прекрасної статі проходять службу та працюють в усіх видах і родах військ Збройних Сил України. Найбільше вони представлені у частинах і з’єднаннях Сухопутних військ та Повітряних Сил Збройних Сил України.



Начальник повітряно-вогневої та тактичної підготовки ХУПС військовий льотчик 3-го класу підполковник Оксана Чернавіна, на особистому рахунку якої понад 300 годин проведених у небі на літаках Як-52, Л-39 “Альбатрос” та Ан-26.



На льотному факультеті Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба навчаються курсанти-випускниці Юлія Нестеренко та Надія Рябуха.

У морській піхоті у Криму служить санінструктор мінометної роти старший прапорщик Наталія Мишковська.

Сержант Юлія Медінська з 2002 року служить санінструктором у десантно-штурмовій роті морської піхоти. Тендітна спортивна дівчина має близько 40 стрибків з парашутом.


Міністр оборони України Михайло Єжель: "Своєю плідною працею та силою духу ви зміцнюєте авторитет українського війська, примножуєте здобутки і досягнення Збройних Сил, створюєте сприятливу атмосферу у військових колективах. Бажаю, щоби кожен день у вас був сонячним і радісним, довкола панували любов і злагода, а на вашу честь розквітали квіти і звучала музика!".

Поздравление с 8 марта МО Украины М.Ежеля 

Подготовлено по материалам сайта  МО Украины

Комментариев нет:

Отправить комментарий